• Putere:
  90kW (122hp) @ 6,000 min-1
 • Viteză maximă:
  212 [204] km/h
 • Consum de combustibil (mixt):
  4.5 [5.4] l/100km
 • Emisii de CO2:
  118 [143] g/km

Informaţii suplimentare despre consumul oficial de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 ale noilor modele de autovehicule sunt disponibile la dealerii autorizaţi MINI.

MINI COOPER SD ROADSTER.

 

INTRĂ. DESCHIDE. PORNEŞTE.

 

Noul MINI COOPER SD ROADSTER îşi duce rapid pasagerii către noi aventuri.

Acceleraţia sa puternică se datorează motorului diesel ce are cuplu ridicat. Astfel se obţin cifre de top: conducătorii auto care sunt curioşi să afle cât de repede trec 8.1 [8.3] secunde, trebuie doar să accelereze de la 0 la 100 km/h. Dar motorul diesel puternic oferă şi mai multe. Acesta propulsează MINI Cooper SD Roadster până când pe vitezometru apare viteza de 212 [204] km/h.

La viteze de peste 80 km/h, automobilul cu două locuri foloseşte eficient şi fluxul de aer din spate. Acesta este momentul în care spoilerul spate se extinde automat pentru a reduce portanţa. Iar astfel MINI Cooper SD Roadster este menţinut ferm pe şosea.

Iar cei ce apreciază o briză proaspătă se vor grăbi să deschidă soft-top-ul negru. La urma urmei, acesta este cel mai bun mod de a călători spre următoarea aventură.

 

SD Roadster te surprinde cu un consum foarte mic de combustibil. Datorită tehnologiilor MINIMALISM, acesta consumă doar 5.3 [7.1] l/100 km (consum mixt). Pe orice vreme, desigur. Cu ajutorul tehnologiior inovatoare se economiseşte combustibil. Funcţia Auto Start Stop opreşte motorul atunci când stai la semafor sau opreşti temporar. Iar cu sistemul de Recuperare a energiei la frânare, alternatorul încarcă bateria de îndată ce eliberezi acceleraţia. De asemenea, Afişajul momentului de schimbare a vitezelor arată care este cel mai eficient moment pentru a schimba viteza.

Astfel păstrezi senzaţia unică de la volanul unui MINI şi ai în acelaşi timp consum redus de combustibil.